DAS EFX, just imagine

DAS EFX, just imagine

Преди няколко месеца си мислех – кои от бандите, идвали вече в БГ, съм пропуснал поради някаква „причина“ и бих искал да видя на живо в София.  И, ей го на – Das EFX-че като по поръчка. Доста добре предвид сивото и скучно, поне за мен, концертно софийско битие последните месеци.

     „…Абе, можеше и по-добре да е“ би казал киселякът в мен след края на концерта. Но истината е че, имаше и родни представители, пред които, едва ли не, се късаха сутиени от току-що навършили 18 години фенки, имаше и щатски динозаври. Беше си яка рап вечер, въпреки че не липсваха и недомислици (поне според мен). Като например изборът на „Кучетата“ за подгряваща банда. Аз като дърт пергиш много добре си ги спомням и ми стана доста мъчно, когато по тях се хвърли вода, но има и друга страна. Момчета оправдаха своето не добро представяне с това, че не са излизали на сцена от 2 години (аз си мислех, че ги няма поне от 15!). Простата ми проверка показа, че са участвали на концерта на La Coka Nostra миналото лято. Но дори и така да е, как ще си позволиш да излезеш на сцена и да не се подготвиш, при положение, че подгряваш легенди. Истината е, че публиката е неблагодарна. Днес си готин, утре на никого не му пука за теб. И за да довърша редовете за целия съпорт, отново трябва да споменавам защо БГ рапа драпа. Една от причините е дикцията, момчета. Нищо не Ви се разбира. И колкото и бързо да редите, колкото и да размахвате ръки, колкото и да псувате (това се разбира), това не променя факта, че посланието Ви не стига до таргета.

…Абе, кво стана с Das Efx-a, бе“. Та, излязоха си чичаците… Най-после и аз да ги видя… Поразцепиха ни, макар за по-малко от час. Тушираха ни с хитчетата, дето съм си ги нареждал в гимназията на уокмена, започвайки с “Mic Checka” разбира се. Останалото си го знаем: “Straight Out The Sewer”, “No Diggity”, “Knockin’ Niggaz Off”, “Real Hip Hop” и още, и още. Доста силно с двата крака напред ни влезе и DJ Randevu, който меко казано ни показа що е то turntablelism. С нос, с череп, с език, с гъз, с лакът с каквото можеше въртеше винилите, дори изскочи и с прости магически способности, превръщайки кърпичка в бастун, докато прави скречове!

За съжаление рап дозата хич не ми стигна! И като един закачен, започвам да си мисля пак коя банда не съм виждал на живо. Току виж, чудото се повтори!

P.S. Тъй като ние от DJambore.com сме малко нахални, успяхме да се вмъкнем в backstage-a на Das Efx. Нашият писач под прикритие размени с голяма емоция няколко приказки с момчетата и усети тяхната енергия.

Алекс: Вече е краят на турнето, как се чувствате?

Krazy DrayzСупер сме! Влезли сме в ритъм. Въпреки, че сме на финала, сме доста свежи.

Алекс: Какво ви накара отново да тръгнете на път след толкова голяма пауза?

Skoob: Как какво? Разбира се, че публиката! Феновете ни зареждат. Харесва ни да виждаме как хората се забавляват.

И видео от Подземието: