От здрач до сутринта с Curtiz Melody и други карибски пирати

Soca Night

От здрач до сутринта с Curtiz Melody и други карибски пирати

CARIBBEAN SOCA Dance Night събра кръшни ценители за пресъздаване на танцувален екшън до зори.

Хубаво е много неща да се случват едновременно. Лошо е тепърва да си изграждаш приоритети. И за да изтрия сивотата от застудяваща София бях сигурен, че в събота ще се отзова на предложението за топла карибска вечер в компания на знойни кършачки и на многостранния талант, с който наскоро се запознах – Curtiz Melody. Или с две думи приоритизирах CARIBBEAN SOCA Dance Night пред останалите музикални вихрушки, случващи се из любима и жестока София.

Още от входа на MAZE ме лъхна на живец и движение. По-късно осъзнах, че стъпките ми надолу по стълбите бяха последните ми спокойни крачки за вечерта. Карибската сока нощ вече е започнала и въпреки, че клубът не се пръска по шевовете, всеки от присъстващите се пръска от въртеж, подскоци и плавни чупки в главата и кръста. Е, как да не се заразя и заредя с енергетично желание за показване на „великите“ ми танцувални умения. Наясно съм, че енергийната смес е забъркана от Dancing Angel от Global Vision Circle и Masta P6U от ZionLionz Soundsystem и продължавам да си се клатушкам.

С подсилване на плавните движения и ритми осъзнавам, че „сам дойдох“, пък съм сред „свои“. Въпреки топлите разговори и споделени завъртания, леко прегрявам от любопитство за подслушване на Curtiz Melody. И след няколко цигари, Curtiz „изгрява“ и си изкъртва подобаващо. Замислям се… Колко малко свежинка е необходимо, за да не ти е студено и сиво… Колко души са ти нужни, за да направиш масова сцена за касова продукция като Карибски пирати… Колко близо са Тринидад и Тобаго до София.
Но нямам много време за размисъл. Усмихнато момиче ме подбутва тазно и разперва ръце във въздуха. И се почваме. Curtiz Melody и Джак Спароу няма да се пенсионират и във всяко пространство ще намират топлота и карибска сока.

Soca Night

 

Вижте също и: