Bov Station Drum’n’Bass 2016: Пристрастени към живота, музиката и изкуството

Bov Station Drum’n’Bass 2016: Пристрастени към живота, музиката и изкуството

Здравейте, прЕатели! Миналия уикенд бяхме на гара Бов за един уникален ивент – Bov Station Drum’n’Bass Open Air | 03.09.2016, за който трябва да ви споделим. Започваме… докато още не сме забравили какво точно беше (освен, че беше супер):

снимки: Анастас Чобанов

Приключението ни започна, тичайки и съответно закъснявайки за специалния вагон – TRAIN RAVE, организиран съвместно с БДЖ за Bov Station Drum’n’Bass Open Air, в който всички дръменбейс маняци можеха да се возят безплатно до гара Бов срещу представен билет за събитието (хвала!). Е, ние това не го знаехме, затова, без малко да закъснеем докато чакахме да си купим билети за влака… However, малко след 14:25 влакът потегли, а музиката стартира, въпреки периодичните прекъсвания на тока, така характерни за Българските железници. И въпреки това, никой не можеше да ни спре да си избухваме, понеже:

1. това не бе спален вагон и

2. отивахме на дръменбейс парти.

Кратък видео тийзър от атмосферата във влака можете да чекнете ТУК. Та, след като се уверихте, че беше мега, още от стартирането, нека поговорим и за самия ивент и локацията…

cover2

Пристигаме на гара Бов и още в първия магазин тип ‘кафе-аператив-кръчма-смесен маг.’ се заприказваме и запознаваме със Сергей Денисов, aka TwoMind от Санк Петербург, Русия, както и с Lewis Vernum, aka Ghosty, aka Drax MC от Peterborough, United Kingdom, които, освен интересни артисти, се оказаха и абсолютни пичове. Кратък видео тийзър от общия сет на двамата: TwoMind (на миксера) и Drax MC (на микрофона), вижте ТУК. А сега – по направление – резко и все по-дълбоко в партито:

След обичайните битови задачки по разпъване на палатките и т.н. намерихме време и да се поразходим и насладим и на останалите дейности (като йога и т.н.), характерни за подобен род фестивали. Ще отбележим само, че до 20:00 музикалната програма се случваше само на главната сцена (сцените бяха две – главна и втора), а официалният лайн ъп бе следният:

15:00 – Harizata (или просто „Харизанката“ от Breakalicious)
16:00 – Marski
17:00 – Hydrashock (който като артист на Autonomic DnB не пропусна да „сипе“ стабилно количество… „аutonomic“, както си “требе“. Това обаче не го спря да пусне и доста „rolling“ тракове, които раздвижваха и забързваха обстановката)
18:00 – Truth (победител в микс контест-а на Bass Blog Bulgaria в Liquid DnB категорията също беше включил и по-тежки парчета, които отново се явяваха катализатори за вайба пред сцената, много добра селекция, съобразена и с категорията от контеста, и с исканията на феновете)
19:00 – Kenobi

Естествено, като едни видни бохеми и мързели, ние се ориентирахме към партито около 20:00, когато стартира и официалната програма на втората (общо взето по-ликуид) сцена. Партито там започна и продължи в следния ред:

SECOND STAGE:

20:00 – Daft Dub („стартира“ втората сцена с винилов олдскуул джънгъл сет)
21:00 – Fiks
22:00 – Soulnd (с интересна винилова селекция, за подробност – виж това кратко ВИДЕО)
23:00 – Kickon (който също ни изненада „харабийската“, виж кратко ВИДЕО, благодарение на Zano Bano)
0:00 – Crash (който повдигна настроението със сет още в TRAIN RAVE вагона, виж ВИДЕО 1 и ВИДЕО 2 от участието му на втората сцена, благодарение на Zano Bano)
1:00 – Vasques NZ (българин по народност, но живеещ вече дълги години в Нова Зеландия. Именно там изпълнителят се запознава със стила и решава, че ще се занимава с него и като DJ, с което става и част от SUB:BASS crew в Уелингтън. Което вие вече вероятно знаете, by the way…)
2:00 – Sec7or (виж ВИДЕО 1 и ВИДЕО 2 от неговата селекция, отново благодарение на Zano Bano)
3:00 – Ghosty (нашият приятел от UK – DJ, но също така и MC , Producer, Remixer и Songwriter, със DJ сет и на втората сцена, малко след като по-рано беше взел участие на главната сцена като МС по време на сет-а на Two Mind)
4:00 – Nixon/UK
5:00 – Sizmal
6:00 – Marski
7:00 – Metastasys
8:00 – Rest of the day – Massive Mashups…

Същевременно, програмата на MAIN STAGE-a след 20:00 предлагаше:

20:00 – Liquidizer (Kickon & Crash, които стартираха по-мелодично prime time-а на главната сцена)
21:30 – Graish (от Барселона, подкрепен от нашия човек Николай Венциславов, aka Primitiff MC, на микрофона. Последният „сцепи“, „уби“ и зарадва любителите на DnB MC-инга сред публиката, понеже и на това БГ ДнБ мероприятия, за щастие, определено имаше доста такива)

23:00 – DTK (сетът му бе подкрепен от небезизвестния напоследък MC Chibook, който също ни направи изключително добро впечатление – “Всеки е тигър, всеки е генгста, всеки е n***a…”, смятам знаете. Виж ВИДЕО 1 , ВИДЕО 2 и ВИДЕО 3, ако се чудиш какво си изтървал/а. Освен Chibook-а на микрофона по време на сета на DTK чухме и Primitiff MC – ВИДЕО)
0:00 – Two Mind  (руснакът, на чиито сет англичанина Ghosty, но този път превъплътен в ролята на MC Drax, просто пръсна микрофона. И двамата пръснаха, by the way)
1:00 – pAnega (подкрепен вокално от MC НЕМА, който не спира да “убива on the mic” откакто сме го забелязали за първи път)
2:00 – High Roll (Mocks & Konspirator, които смазаха всичко живо… последните напоследък сякаш са станали еталон дръменбейс жанр в Sofia, BG)
3:00 – Bruhu (добре познат ни от честите му участия в Bar “Backyard”)
4:00 – Targy (от HMSU, при който просто „нямаше лабаво“, защото там просто няма как да има)
5:00 – Monotype (който ни зарадва най-много с общия си сет с pAnega + Chibook-а & MC HEMA on the mic)
6:00 – Funk Aesthetics (които също и очаквано се представиха много добре, виж ВИДЕО)

cover3

Иначе и/или другояче казано, програмата бе пре-богата (за да можем и да си спомняме точно кога къде сме били). Истината дори е, че фестивалът бе така приятно организиран и реализиран, че бе трудно да се абстрахираш само наблюдавайки го, без да се гмурнеш в него. Така, естествено, направихме и ние. Та затова, оттук насетне, ще бъдем още по-субективни…

Локацията: гара Бов е… прекрасна. Искърското дефиле, високи скали, които виждаш след като изпълзиш от палатката си, до реката… Самата река, макар и леко мътна (след София) си е що-годе приятна и не свръх студена. Самият Искър, също така, се преминава дори и без плуване. Но има камъни, плувахме с джапанки… 🙂

Хората: готини. Абе, бяхме си супер… То не е за коментиране тука!

cover4Музиката: супер! Включително и вокално-инструменталната част – MC-тата. Вдигнаха hype-а и ни вкараха vibe-a! Крайно лично и пристрастно мнение – б.а. Но си беше и абсолютно така!

Добро решение на организаторите беше факта, че музиката на двете сцени започна по различно време. Когато първата сцена напредна в градацията и от нея се чуваха по-тежки ритми, втората сцена едва беше стартирала и „изкачването“ тепърва започваше. Така на едната сцена се чуваха по-тегави неща, а другата беше по-чил.

Като цяло… Хареса ни vibe-а. Имаше го! И поради мястото, и поради хората!

Не на последно място трябва да отбележим и заслугата на разнообразните други артисти, които допринесоха за уникалността на атмосферата на фестивала – Erase + Arsek (снимахме се пред тяхно дело), сякаш мернахме и тага на Konte Una… Включително и танцьорите и особено танцьорките, 3D изложбата на Geo Kalev, Neon Show-то на Цирк де ла Люлин и други, и други.

Спомняме си също и че някакъв пич подготвяше пиле на реката… за пърформънс-а си. Такова пиле, за готвене. Също така и че някакъв пич си беше объркал палатката и се беше настанил в нашата. На бом бок, майна! Убедихме го, след известни усилия, че се е объркал… и оня ни се извиняваше после сто часа. Чудни хора… Но мили!

Какво още ни хареса? Цените в ресторантчето на Гарата (но не и чакането) и чудното и живописно Искърско дефиле. Сори, ако се повтаряме за него, просто за пръв път бяхме в района…

Фестивалът беше супер. Толкова супер, че не ни се искаше да си събираме нещата и да хващаме пътя… Очакваме го с нетърпение догодина!

P.S.

И ако може Александра да ми върне шапката (черна с правоъгълна бяла емблема отпред над козирката – б.а.)!

Още снимки виж ТУК.