Кабаретно булевардно шоу под дъгата

Кабаретно булевардно шоу под дъгата

Зала, подредена като изискан ресторант, келнери с папийонки и все още празна сцена. Вероятно нищо от това не ви подсказва, какво може да ви очаква!

Не се напрягайте, отпуснете се, насладете се на чашата вино и се пригответе да се пренесете години назад, когато кабарето в Слънчев бряг не беше миниатюрна сграда в морето на бетонни гиганти и когато посещението на вариетето в Албена винаги беше придружено от дълги рокли и официални прически. Сигурно вече мислите, че се шегувам, но точно подобно преживяване ви очаква при посещението на шоу Boulevard в залата на дъгата – Rainbow Plaza. Или поне мен ме завладяха подобни чувства и ме пренесоха в детските ми спомени, когато с новата ми кадифена премяна престъпвах плахо през прага на тези места.

И ето сега, на празната сцена, мъже в костюми и куфарчета подхващат танц под звуците на It’s a Man’s Man’s Man’s World в опит да покорят едно женско сърце. Следват ги красиви дами с букли, рокли на цветя и тела, разкършвани в танци на страстта. Само миг по-късно вниманието приковава акробат, непризнаващ гравитацията и покоряващ пространството под тавана с помощта единствено на собствената си сила и едно въже. Някъде там, на „сцената под дъгата“, го допълва разказ за любовна история, придружена с песен.

Но публиката все още нищо не е видяла. Тепърва я очаква магичен бар, пълнещ се сам с бутилки, и пиянски акробатичен „бой“ за една от тях, по време на който често ще се питаме къде изчезна привличането на земята. Под звуците на музиката зрителите трябва да „преживеят“ и едно женско тяло, извиващо се като змия и сливащо се с пилона сякаш той е обикновена част от самото него. Чакат ги още и танцьорки бурлески – с жартиери и финес на кабаретни „кучки“ – както в миг и самото конферансие се обърща към тях, и фокуси с карти, и жонгльор – клошар. Макар представлението да трябва да свърши и музиката да спре, звукът на булевардa още дълго ще отеква по лицата на „преминалите“ през него. И още дълго мнозина ще тананикат простичкото I’m Feelin Good.