Имало едно време един Bon Jovi и една София

bon jovi sofia

Имало едно време един Bon Jovi и една София

Звучи като начало на приказка и може би наистина беше… Концертът на една от най-легендарните групи на нашето време – времето на израсналите и опитали се да пораснат през 80-те и 90-те години, концертът на гигантите от Bon Jovi.

Слушам ги за втори път в рамките на две години и мога да кажа само едно – истински пример за музиканти професионалисти. Няма го изнервящото забавяне, всичко е поднесено с невероятна доза уважение към публиката, раздаването от сърце е на макс!

Чудя се, колко други от техния ранг биха се раздавали така за хората, дошли да ги слушат. В Букурещ пяха 3 часа и отгоре на 40 градуса, в София – въпреки очевадното си неразположение, Джон Бон Джоуви даде всичко от себе си, за да направи хората щастливи и да им поднесе още една от жадуваните песни.

За искреното извинение, няма какво да коментираме. То бе прието от претъпкания стадион. Няма да отрека, че ни се искаше да чуем още няколко песни на бандата, но коментарите на никого не бяха недоволни. „Беше велико и дано бързо се оправи!“ – с тези думи напускахме стадиона.

Сигурна съм, че група от техния ранг и с техния опит – лесно можеше да замаже края, особено след като бяха пели вече 2 часа. Но се радвам, че не го направиха, радвам се, че избраха това да кажат „Съжалявам!“. Единствено се надявам скоро да направят пак турне и да докарат сцената си кола, кръстена вече на столицата ни, защото на мен няма да ми омръзне да ги слушам и няма да ми омръзне да бъда част от това невероятно преживяване.

Пък и нека го признаем – нашата сцена, защото е наша – след като я кръстиха на столицата на България, е настина страхотна! И определено е по-хубава от тази от преди две години в Румъния.

Благодарим Ви Bon Jovi и ще чакаме да ни докарате колата обратно, че да не мислите, че сме Ви я дали завинаги! Завинаги са само сърцата ни!

Bon Jovi – KEEP THE FAITH – Live (Concert) in Sofia, Bulgaria