Снежно и звучно до безбожност

Bezbog

Снежно и звучно до безбожност

Там, нагоре към Пирин, към оранжевите седалки, след лифта и към сърцето на хижа „Безбог“ се развихрят знойни български хора и песни, изпълнени от месни пиринци. Случаят е финала и кулминацията на фестивала на снежните фигури, казват, първият в България. А аз казвам единственият, най-белият и най-чистият.

За да е топло и на леда, местна фолклорна банда още по пладне на 2-ри март раздвижва сцената насред могъщата природа. Задава се симбиоза. Насочено прераждане на всички присъстващи и танци върху дъски… Бурен живот започна да кипи от всички страни.

Слънцето и склоновете на планината се галят и надсмиват на безумно творчество – екипираните екипи по изработка на снежните фигури се трудят усърдно над себе си и над ледени късове. Сред произведенията бавно и леко оживяват статуята на freeride-a, безстрашна мечка, снежно-подмолни живи гущери, опитен сноубордист и статично завъртяна змия.

Освен снежните фигури и леденият бар сгрява екипираните с греяно вино, чай и шотове. И шот, след шот, все повече сноубордисти скачат по рампите, пощадявайки снежните произведения и обратно. От няколко страни се разливат и награди, които биват скривани и в специално направено за целта иглу. Вдъхновена влюбени решават, че трябва да се женят. Безбог.

Цялата атмосфера се изпиваше от танци по снежния дансинг, под звуците на хип-хоп, реге, пънк парчета, както и стари любими класики. Суинг демонстрации съпроводиха изпълненията на NRG_D и Герата. За да се заключа тотално в музикално смразяващата обстановка, отнякъде изникнаха и Бъни от БГз и Сърмата Хари, за да могат шотовете да свършат.
А междувременно около мен са усмихнати лица, поток от деца, фотоапарати и доволни творци „карачи“. За безбожния финал се пренесохме  в хижа Безбог. Партито продължи до изгрев с Cool end The Ghe.

Искам до година пак…А може би, още утре.

До утре или до година, да послушаме малко от BGz:
[media link=http://www.youtube.com/watch?v=xllsZSjYhso]