Магия на три рояла с триото Bel Suono

Bel Suono

Магия на три рояла с триото Bel Suono

Скоро слушах едни приятели да се възхищават на корейските геймъри, които били толкова бързи, че ръцете им летели по клавиатурите и правели по 200 действия в минута. Не знам дали това е бързо или бавно, тъй като нищо не разбирам от гейм индустрията. Сигурна съм обаче, че дори и най-бързите сред тях биха гледали със завист летящите по клавишите на роялите пръсти на тримата руснаци от триото Bel Suono.

Седмица след концерта им продължавам да се чудя на нереалните им движения и да си спомням как седях миналата събота, притихнала на мястото си в зала България, опитвайки се да проследя пръстите им. Но колкото повече се опитвах, толкова повече ми се струваше, че без да докосват клавишите карат трите рояла да пеят. Да „пеят“ магически и нежно, бързо и бясно дори. Да ни пренасят за миг от бални зали – с леещо се шампанско и дами с дълги рокли, до сцената, на която танцува Мая Плисецкая под звуците на Равел.

Магическото пътуване с тримата пианисти в черни фракове обаче не свърши просто до тук. „Посетихме“ музикалните светове на Вивалди и Чайковски, бяхме и на площада с Кармен. Чухме трите рояла да свирят в абсолютен синхрон, да се преплитат и прескачат и отново да засвирват като един. Всички присъстващи настръхнахме, а виртуозите затвориха устите дори на киселите посетители, които не одобриха вплетените в класиката модерни бийтове в началото на концерта.

Времето в залата отлетя сякаш беше само един миг. Миг на магия и прелестна музика на трите рояла и магьосниците от Bel Suono. Не ни се искаше да ги пуснем да си тръгнат от сцената, а и като че ли и на тях им допадна българската публика, на която подариха още няколко мига на магия и три биса.

Bel Suono и Камо Сейранян – Молитва

Вижте също и: