Бирената нощ на „ивентите“

Swing Night

Бирената нощ на „ивентите“

За пореден път София ме изумява и изпълва с пъстроцветно чувство.

фотограф: Георги Казаков
Можете да разгледате всички снимки на Георги от Swing vintage garden party тук.

Изминалите почивни дни бяха не просто преливащи от различни събития, но и изключително зареждащи. „Нощ на театрите“, „Бирен фест“, „Суинг в Докторската градинка“, „Музика под звездите“, Светльо Хиподилски… и още куп други щуротии, които не успях да посетя поради нечестното физическо ограничение на времето.

Пред Народния театър Максим Ешканази и компания настройваха инструментите на пук на проливния дъжд, защото класиката не признава времевите прищевки и пространствените граници.

В същата проливна вечер, на прибежки, се придвижихме от класиката до пънкарията, за да чуем и видим как Светльо Хиподилски ще забие една ПВЦ-тръба, която ни принуди да подскачаме под дъжда, без да усещаме как ни пропива чак до костите. Проливният и пропивният концерт не ни попречи да се насочим към откриването на Lemon bar на Алабин и да усетим атмосферата, напомняща купон тип 11 клас. Няма лошо – всички хора на мястото са надъхани свежари.

Swing partyСъботният, слънчев, но студен ден предлагаше още повече музикални и театрални лакомства, а настроението беше като това, което изпитва едно дете в сладкарница. Искам още, искам всичко! И се започна едно чудене пред огледалото – дрехи за суинга в докторската, за бир-феста или за нощта на театрите???

Трябва да признаем на суингърите – градинката зад Библиотеката е тъкмо за тях. И не само заради зеленината и опването на одеяло до романтичния шадраван, а защото наистина се пренасяш в годините, когато суингът е процъфтявал.

С танцувална стъпка се насочваме в бирената нощ към бирения фест, за да опитаме от „белия щъркел“ и да послушаме наистина разнообразни стилове музика от дръм и бяс до рап. Добре, че бирата беше в изобилие, разнообразна и тъмна.

В неделя се отдадохме на страхотното време пред Народния и приятния панаир по случай 15 септември, а малко по-късно, на „Еврейски фестивал – безплатно“.

 

Изобщо този уикенд протече в безкрайно миксиране…

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=rtVLauHXumE]