Bass Sea Festival 2016: Морски бас, бриз и б(а)ири

Bass Sea Festival 2016: Морски бас, бриз и б(а)ири

Здравейте, маняци! Не знаем за вас, но нас басите още ни тресат, което не е особено приятно в офис / работна среда. Затова (а и за да си припомним какво беше през уикенда), решихме да ви нахвърляме една бърза статийка в обедната. Започваме!

снимки: Натали Дакова

bas1Bass Sea Festival 2016 се състоя на WAKE UP – VARVARA – симпатично барче, разположено над скалистото плажче в едноименния залив. Не сме идвали преди…

Дните на фестивала бяха четири – от 4-ти до 7-ми август. Ние обаче успяхме да присъстваме само уикенда, понеже сме екстремно busy (освен готини), смятам знаете. Което обаче, не ни попречи ни най-малко да си избухнем на макс, да трещим, да денсим и да плуваме в нощното море (въпреки забраните, за които чухме от някъде).

 

Петък, 5-ти август:

Пристигаме в района на фестивала по тъмна доба след 242 премеждия, които ще оставим в тайна. Мрак и бас се стелят в района, а веселата горичка, в която би трябвало да опънем палатките си, се оказва непреодолимо далеч (на около 30 мин. ходене, д**а). Затова и решаваме да се настаним на едно от малкото вероятно сенчести места, макар последното твърде съмнително да ни прилича на „тоалетна“. Па и нали няма да спим тук, палатката е само за багажите… Оправяме бумагите, сипваме си вино, ракия, бира, уиски, бренди, ром, джин… мента и мастика, и се подготвяме за КОПОН (шегуваме се бе, ние дори не пием – б.а.). Влизаме!

Атмосферата е на ниво, дори и повече. Но кой ли точно ни пускаше музика в момента? Дали обявяването на един хубав лайн-ъп нямаше да бъде добра идея? Още повече и поради факта, че поне 5-6 от запитани случайни минувачи (разбирай – парти животинки – б.а.) нито един не знаеше кого и какво слушаме в момента. Нищо бе, на басерско парти сме, важното е да има МАЗАЛО!!! Та, затова и не очаквайте крайни подробности тук. Ще заложим повече на субективните усещания и прекрасния общ feeling. А и за да не се побъркаме от тези статии, които така любезно ви произвеждаме (почти) всеки уикенд вече цяло лято…

За да не ви държим обаче в абсолютно информационно затъмнение, ще ви пейстнем ето този принт скрийн от официалния флаер на събитието:

bassseafestivalДа, програмата в петъчната вечер беше силно UK, a дръмендбейсът си беше дръменбейс в най-добрия класически Британски дух. Така, както го обичаме! Спомняме си само, че освен DJ имаше и MC – MC Envy, който не пропусна да използва достъпа си до микрофона и за чисто битови и човешки цели. Като, например, да обяви загубени ключове за кола, за които дори обяви награда около 1 000 лева, или поне на нас така ни се счу. Както и да, ключовете се намериха, а партито продължи по-добри Британски традиции. От контактите си с последния помним само, че ме изгори доста гадно, макар и случайно с цигара. Но така е, когато си groupie, лепваш и от гадното, то няма как. 🙂

Ще обобщим само, че първата вечер започна приятно обещаващо, а единствените ни/ми притеснения евентуално бяха дали няма да съборим бара до края на феста (в крайна сметка бара издържа – б.а.).

P.S. Помним и че накрая на петъчната вечер май порапирахме малко. Ама дано да не сме…

Събота, 6-ти август:

Вторият и вече цял (за нас) фестивален ден стартира приятно, макар и недоспало. След нормалните за деня разходки до селцето, разположено много наблизо, хапване в кръчмичка („Варната“, бейби – явно основана от бивш Варненец – б.а.) и предобряне с к‘вот‘ ни дойде, се заприготвяхме за приятна музикална вечеринка. За жалост, изтървахме дневната програма и най-вече нашата скъпа прЕателка Mi Dessie и EXo от Mirizma. Въпреки това, все още ни очакваха още лица от програмата (виж флаера по-горе – бел.ред.).

bas6По-непотвърдени данни партито стартира (или пък дали не завърши? – б.а.) с нашенците Funk Aesthetics, които подгряха доволно атмосферата, и продължи с High Roll, върху чиито сет се включиха и MC-та – MC Envy и забележете DJ SS, както и синът му, чието име за жалост забравихме. А ние си мислехме, че DJ SS е само drum and bass DJ and record producer (виж Wiki). Спомняме си и, че MC Envy любезно ни покани да приветстваме DUSHI, понеже това е първото й участие извън UK. Така и направихме, понеже сме добри и любезни, а и самата DUSHI се оказа приятна девойка (е как няма бе – б.а.). По непотвърдени данни програмата продължи с KRS Skills (или някой, който О-биваше безмилостно) и се дозатвърди с навлизането на нашето момче L 33, който за първи път ни прозвуча доста тежко, явно на фона на англичаните преди него. Абе, обичаме си го ние тегавия DnB и това си е. БГ басърът не ще джънгъл, не ще гаридж, дай му на него само чукове и да пускаме Zerg-овете да нахлуват! И така…

Неделната утрин ни свари „на два барбарона“, които любезното сервитьорче с мускулите ни информира, че трябва да освободим. Със спътниците ни (колеги, дрОгари и съратници), решихме да се разходим до Корал, където ядохме, пихме, пихме, ядохме, пушихме и дори спасявахме човешки животи в бурното море (в обратен ред – б.а.). Та, това бе всичко от нас!

P.S.:

bas7

  1. Пропуснахме DJ Grooverider първата вечер, което си е направо за убиване и пренасяне в жертва в името на Орфей;
  2. Както пропуснахме и екстра BOAT PARTY-то в неделя (с DJ Mocks и DJ SS). Виж видео от сета на първия и видео 2 от сета на втория, любезно предоставени ни съответно от Морти, Nikhil Envy, aka MC Envy и… свободния интернет;
  3. Не пропуснахме да прекалим (във ваше име, прЕатели)!

P.S.P.S.

Дано виждаме все по-хубави и по-хубави интересни, луди, артистични и красиви хора на летните фестивали в БГ! Поздрави и целувки на всички и нека лятото не свършва!