Back To The Unity. Историята…

Back To The Unity. Историята…

След като разтресохме града на 27-ми януари, благодарение на различните философи събрани в София, от DJambore.com, се погрижихме да ви посветим в историята на партито. Back To The Unity.

Срещнахме се с Филип (Negy от Фарс), който ни разказа как се е стигнало до BACK TO THE UNITY vol.8 / WINTER PANIC. Интервюто стана по-дълго от обичайното. Идея беше да се съкрати… Но няма какво да махнем. Всичко е точно и на място. Важно за всеки рап фен и изпълнител. От него, човечета, ще разберете как изобщо Negy се е зарибил да се занимава с организиране на събития. Как подбира изпълнителите, които да станат част от зрелището… Кой е виновен за едноименната песен… Какви перипетии са имали покрай клипа… Обединенията около събитието… Какво е мястото на F.O. там. И разбира се, какви други партита ни очакват.

Интервюто се проведе преди ивента, който всички с нетърпение очаквахме. И не напразно.

Той отново беше изкъртващ! Поне за нас. BTW не може да не се похвалим, че наш фотограф, Анастас от DJambore, стана официален фотограф на WINTER PANIC-a. YEAH.

Чухме някои от любимите си колаборации между рапъри, които не бихме чули иначе. (ЖЛЪЧ / ПРИМ / NERVE – Градски легенди)… Видяхме как новоизгряващи се опитват да се наложат на сцената… Видяхме много support от публиката към mc-тата, от mc-та към mc-та… Мамка му, DiS ПЯХА!!! So Called Crew раздаваха тениски. Yoko подари билет за WAKE ЪП… Имаше и томбола за слушалки… GOD DAMN имаше участие на B-бои и то към изпълнението на младите хип хоп надежди 5 o’clock… Почти получих клаустрофобия, защото вътре беше по-натъпкано и от 280… хахаха Наистина… а аз съм ниска… Ужас! 🙂 Въпреки това, че щях да откача, бях много щастлива, че е толкова пълно! ИМА ХИП ХОП! И ще продължава да има, докато го подкрепяме. Браво и на нас, феновете, в интервюто ще разберете колко голямо е нашето значение, приятели. Аз вече мисля, че няма какво повече да кажа. Който е бил знае. Който не е… да е бил! :) Сега нека обърнем поглед към ИСТОРИЯТА НА НАЙ-ЯКОТО ХИП ХОП ПАРТИ В БЪЛГАРИЯ.

Back To The Unity. History.

– Разкажи ми за началото на Back To The Unity. Защо? Как? С кого?

– През 2006 година с Цецо (Скъм от LBC) бяхме направили няколко събития. Първото събитие, на което взех участие в организацията беше в Маймунарника с LOGO5, ФАРС, WOSH, Stick Insect, Sensei, NDOЕ. И много ми хареса да се занимавам с това. Да ходя да разпечатвам плакати, да разпространявам, да говоря с хората там. Това много ми хареса и лека-полека видях, че това наистина ме кефи и може би съм силен в това нещо и когато не ме мързи, по дяволите, съм силен и наистина имам добри идеи. Имал съм и признание от други хора. Защото всичките турнета на ILLMATE, аз съм ги организирал, разбира се, с помощта на всички ни.

Та, на партито в Маймунарника беше много яко и след това искахме да направим нещо още по-такова. Да викнем хора от всякъде. Кръстихме го BACK TO THE UNITY. Бяхме 6 или 7 банди, с Хората на изгрева, от Пловдив, RAGGAONE, Mинко, Четката, DRS, НОКАУТ, Сенсейката, ФАРС, 187… И като дойдоха 600 човека. А ние очаквахме да има 300-400 и даже стискахме палци „дано, дано да дойдат хора, да успеем да платим хонорарите на групите… каквото и да стане, ние, ФАРС, няма да вземаме пари… само да успеем да платим най-вече на DRS, на НОКАУТ, на Хората на изгрева, от Пловдив (все пак бяха били път)…“. А то дойдоха 600 човека. Разцепихме се, всички взеха доволно кинти, абе перфекция…

Беше лудница! В Борово в един изоставен склад го направихме. Мазало!!! По едно време, едни приятели разбиваха отзад прозорчетата, за да влиза въздух. Защото загряваше основния лаптоп на DARKSTEP, който пускаше музиката, и седяха там и охлаждаха по всякакъв начин лаптопа. Стана нещо страшно!!! Не очаквахме толкова хора. 2006 беше това и видяхме, че е готино да се събират групите. А и на хората им харесва да виждат хората заедно. Просто така сме създадени. Като се съберат хора с еднакви интереси, тогава е направо жестоко. Аз си спомням като малък като съм ходил по разни събития, DJ-ят пуска рап и се чува навсякъде. Около теб гледаш готини хора, готини мацки и се чувстваш в рая. Просто не искаш нищо друго. И вече като пораснах и почнах да организирам тези събития се чувствам по същия начин. Кефя се и че хората се събират и го правят. Това винаги ми е харесвало. Това е моят фетиш към живота. Хората да сме си заедно и да ни е яко. Тогава ми е супер. Като отидеш и видиш целия клуб пълен… или на NATUREALL… Това са такива моменти, които ти остават за цял живот.

През 2008 се случва Back To The Unity 2, защо чак след две години?

– Тогава много неща се случиха… Тогава точно се събрахме ILLMATE. Обърнахме повече внимание на това да си направим студио, да изкараме продукция… Спомням си през 2007 също работихме по албума на ФАРС – Психопатика, Фонетика с DARKSTEP. Имаше други неща. Ние даже не сме си мислили, че това може да продължи. Но второто, когато го направихме отново заедно със Скъмарата, той тогава се занимаваше по-активно, осъзнахме, че това всъщност е нещо много яко. Първия път беше просто едно много яко парти, но не сме мислили нещо в бъдеще да става… Ама на второто, когато излезе на 4км, се събраха толкова много хора и беше наистина грандиозно събитие. Настера си спомням, че правеше флайера и видеото към него, беше много яко. Абе страшна работа. Целият 4км беше пълен.

– Тук обаче идва три годишна пауза… Защо въпреки големите емоции от изминалите концерти, три години Back To The Unity отсъства?

– Ами, той Цецо – Скъмарата си беше повече за обединение. Не че аз винаги не съм искал всички да бъдем заедно, те си ме знаят моите приятели, все организирам някакви сбирки, все „да сме заедно, да сме заедно“, тогава обаче, бяхме обърнали внимание на ILLMATE. Тъкмо се беше зародила идеята и то енергията ти се насочва натам. И така наистина не сме мислили. Второто като стана вече и почнахме да осъзнаваме… с Цецо си говорихме „абе това трябва да го правим по-често, да, да, да, оуа..“. Обаче тогава вече направихме ILLMATE, почнахме да работим стабилно, студио, лудници… От там една рекламна агенция ни се обади, да ни прави звезди и тогава избухнахме яко. ILLMATE беше на първо място по THE VOICE с „Песента и там в някакви други класации. Беше пълна лудница. Тогава излезе и албумът на WOSH, турнета… Тогава направихме WE CARE ABOUT HIP HOP само с артисти на ILLMATE в 4км и го напълнихме целия. Беше голяма лудница. 2010 г. беше второто турне на ILLMATE… Общо взето страхотии. И като мина този първоначален тласък на ILLMATE, тези първите две, три години и си викаме „абе, ние за BACK TO THE UNITY забравихме…“. Аз, обаче чувах едни много негативни мнения тогава от разни хора – „Ти няма да можеш да ги събереш…“,  „Вече не е сцената като едно време…“. Щото тя сцената наистина се развива, от 2007 до 2011 се случиха адски много неща. За 4-5 години постоянно се променя сцената. Едни минават на заден фон, други изгряват… И 2011 си казах „НЕ, АЗ ЩЕ ГО ОРГАНИЗИРАМ!“, Цецо Скъмарата беше заминал за Индия, да открива нов живот и аз се хванах сам да го направя заедно с помощта на различни хора през годините.

– Значи от 2011 насам, ти си главният организатор на Back To The Unity?

– Да, да, винаги е било така, като естествено ILLMATE винаги са заставали зад мене под една или друга форма. Винаги са ми помагали за всичко. Филеца, FEEL, винаги е помагал, YOKO… WOSH него не съм го търсил за организационни неща, но с каквото може винаги ще помогне естествено. Но да, предимно аз се занимавам с нещата или не… Не мога да кажа, че аз се занимавам.  Феновете се занимават с нещата. Ние просто сме някаква група хора, която е решила, ако може да ги събере всичките рапъри, защото знаем, че не живеем в идеален свят, не всички се обичат и харесват… Обаче феновете това не ги интересува. Аз от едно време имам приятели, които не са най-големите рап фенове на света, просто обичат да слушат БГ рап и на един диск са имали и Спенс, и Слим, и Шамара, и Уош, и ФАРС, и Атила и всичко. Тях не ги интересува, че те не се харесват и някои там се хейтят. Може би знаят някои за това, но не ги интересува. Те просто искат да слушат хубава музика. Българска. По възможност да е рап, щото се кефят на това и ако е поднесена под хубава форма, която да им харесва, СУПЕР! И аз по същия начин. Има парчета на някои групи, с които не сме приятели, но ми харесват. Това няма никакво значение. Имам и приятели, на които не ми харесват нещата им и даже като ме питат „Ей, що не си го постна?“, „Ми, щото не ми харесва, бе копеле. Не ми се обиждай за това нещо…“ И това даже е хубаво всички да го правят. Защото така лъжат приятелите си, че са готини, те се излагат после и стават обект на подигравки. Например, ей на, Джони е почнал да прави рап. Супер. Я да го чуем… DАMN, NIGGA, к‘во е това… Направо за нищо не става. Постарай се малко. Колкото по-обективен си… пък към приятел, трябва да си още по-обективен, толкова повече му помагаш. А ние точно обратното правим. „Йеа, браво, продължавай!“, а той прави някакви рими, дето си ги чувал сто хиляди пъти вече, няма нищо интересно… И да, отплеснах се, но аз си ги наблюдавам тези неща.

– Ха-ха, ето как ще се върнем обратно към темата ни. Заговорихме за mc-тата… Разкажи ми как избираш кой да се включи в концерта?

– Ами подбирам ги… подбираме ги, защото винаги има някакви идеи, дори и от MC-така, които участват от едно време, като НОКАУТ, DRS – „Абе те тия..“ и аз „Да бе, вече съм ги видял, естествено“. Оглеждам се и който прави нови неща, винаги влиза. Който има live-ове… Това са хората, които са го заслужили. То ти, ако на live не можеш да излезеш и да си изпълниш песента по-добре изчезвай! И ето – има едно основно ядро, те участват и в песента повечето. Тук-там някои се сменят, един не може, друг е в чужбина. Това са адски много хора. Това са към 40 човека средно, 40 MC-TA!

– Тук говорим за песента „Back To The Unity”, нали?

– Да, която основно SO CALLED CREW създадоха. Те викат, „ще стане, ще стане“, пък аз, нали имам връзка вече с повечето рапъри… Но те наистина искаха това да стане. Евала за което!

– Към  тази песен има и видео, което, обаче излезе горе долу година по-късно…

– Да, много такова… Щото хората, които го снимаха си имаха вътрешни проблеми във фирмата си. Доста ни забавиха. Докато ние даже нямахме достъп до кадрите. Може би около 4 месеца не бяхме виждали кадър дори… Направихме песента, лайфът беше след това. По време на лайфа имаше снимки. Две седмици след това се събрахме в FIVE HIGH, там снимахме.

– Еха! Там значи е сниман клипа!

– Да! Но още нямаше нищо. И това беше май месец си спомням. А до кадрите имах достъп октомври някъде.. не знам, доста време след това. И докато вземем всичко, докато стане всичко, докато го хванем… Беше голяма блъсканица. Даже имаше вариант въобще да не излезе този клип. Радвам се, че успяхме да съберем всички кадри…

– Ама наистина е велик клип.

– Нормално! Толкова много хора. Малко е дълго, може би, ама такива са общите песни. По 7-8 минути. Скоро не е имало такава песен. След нея се появиха някакви други. Яко е! Ще се радвам пак да се съберем. Дори да не сме всички, дори да сме повече, ще е яко. Готино е.

– Охо, нова BACK TO THE UNITY песен?

– Ми да, що не. Аз винаги съм готов! Въпреки, че напоследък изобщо не сме записвали, ей го, ей тук, днес пак съм измислял текст. Пиша постоянно. Така че съм готов. Дано да стане. Ще стане! Ние като се нахъсаме. Много е яко, като се видим всички и то става една друга атмосфера.

– И се надъхвате?

– Ами да. Доста колаборации станаха покрай backstage-a на BACK TO THE UNITY.

– O, така ли? Поопознават се рапетата? Допадат си..?

– Те си се знаят. Но се виждат, „кога ще направим нещо, у-а“ и след това излиза обща песен между еди кой си и еди кой си. Това не веднъж е ставало.

– Значи BACK TO THE UNITY не е просто концерт, а е нещо повече?

– Да, има един момент, точно когато правим mic check-овете, когато се съберем, още няма хора, залата е празна, но ние всички сме там и всеки е „хей, здрасти, кво ста, как си“ цък, цък и в този момент, ако стоиш отстрани и го гледаш това нещо, усещаш, че всички се уважават, много се кефят, че са там заедно и може би, в един по-хубав свят, всеки ден щеше да е така. Да няма излишен хейт. Ясно е, че не може всички да се харесват, но просто да не се мразят. За какво да се мразят. Защо да се мразим, като правим едно и също нещо?

– Абсолютно си прав! По стъпалцата към B2TU vol.8, стигнахме до vol.3, който за първи път се провежда в MIXTAPE5 и от тогава до сега, включително, винаги е там (като махнем B2TU „Под небето“, но това е друг случай, който ще коментираме по-късно). Как избра клуба или той избра събитието?

Къде другаде? 🙂 …мислил съм си за зала „Христо Ботев“  – отвратителен звук, не става. Там, за да го направиш яко, трябва да се изсипят много кинти и  да се търсят някакви спонсори, които ще нас*рат събитието с всякакви глупости. И звукът съм сигурен, че няма да бъде толкова добър. А в MIXTAPE звукът е супер. Терминала и MIXTAPE са двата клуба, които вадят перфектен звук. Sofia Live Club също е добър, но там е за друг тип изпълнения. Друго място е 4 km, там се изхаби малко. Звукът е хубав, не е лош, но не е толкова удобно… MIXTAPE е далеч повече за събитието, а разликата в капацитета не е чак толкова. Пък другите зали на 4km са гадни. Мислили сме да го правим на покрива на НДК, би било много яко… БУУМ! Целият рап отгоре, така да се вижда цяла София! Ха-ха-ха!

На следващото B2TU vol.4, през 2014 година, забелязваме един феномен – успоредно с партито в A side, се случва едно и в B side, с по-chill артисти…

– Тогава беше лудница. Те тогава направиха нещо страшно. Да, бяхме и двете зали и двете зали бяха пълни! Между другото тогава Петя още беше управителка на клуба, event manager, и каза, че това е било едно от малкото, да не кажа, единственото събитие, в което и двете зали са пълни и хората се кефят. Не е да кажеш, че в едната зала са отишли, защото приятелите им там свирят, а в голямата става големият купон. Точно обратното и двете зали става яко и е лудница. Та, тя ми го каза това и аз веднага отивам да проверя, защото по време на live-a с нищо не се занимаваш. Ти вече си луднал. Отивам, гледам и точно Jahhmi разцепваше и въобще не беше толкова спокойничко, да ти кажа. Защото те тогава с Chibook правеха по-граймърски неща… А сега ще има изненада, той и Бобо ще излезе. (да, Бобо, въпреки, че не беше обявен никъде, излезе на сцената!!)

– На BACK TO THE UNITY vol.5 имаше батъл в програмата между Секта и Сахата. Как реши да го направиш?

Тогава беше много развита батъл сцената и те бяха определено батъл MC-та. В Jazzmatazz се правеха батъли и тези двамата просто ни бяха взели акъла от всякъде. Много искаха да ги изкараме така. Не просто като MC-та, ами самия батъл да го видят хората. Защото много хора тогава не знаеха, че стават батъли. Добре, че беше Спенс да започне и покрай него така, но пак не знаеха много хора. А на BACK TO THE UNITY идват всякакви хора и после даже ми казваха „Абе тези двамата направиха страшно шоу“. Пък те дори не знаеха кои са Секта, Сахата… Дори не са се докосвали до тази сфера на рапа – батъл рапа. Или ако са чували от нас нещо, цък, цък, но не са ходили на батъли, те не знаят, че съществува такова нещо. Чували са за freestyle, ама не и за батъли… Хората трябваше да го разберат и за това тогава много исках да го покажем, хората да го знаят. И това помогна батълите да се разпространят и вече много хора, всякакви, дори не рапъри се пробват да правят „freestyle battle”.

– Така, следва BACK TO THE UNITY vol. 6 – WINTER EDITION. Как реши да го направиш за втори път същата година?

– Под натиска на феновете. Аз за това казвам, че това събитие е на феновете. Те го направиха. Ако това събитие не беше толкова посещаемо, никога нямаше да се повтори пак. Така, че това е в следствие на феновете. Това не е като концерт на някакъв рапър, после на следващия, концерт на друга легенда, концерт на следваща легенда… Това е събитие, което го има вече осми път, както и HMSU вече 18 години поддържат drum and bass сцената. И при тях е така – феновете. Това е. И тогава започнахме във FACEBOOK да получаваме съобщения „Няма ли да има зимно?“, по-активните MC-та също, тези които бачкат тази година: „Кво става? BACK TO THE UNITY? Цъка- пъка… аре да го правим“. Започва лека, полека, назрява момента, събираме се и го правим, това е.

– Хм, а отново феновете ли те стимулираха да включиш F.O. същата година?

– F.O. много хора го познават покрай Димчо. Аз него го познавам още от студиото на НОКАУТ, като си правихме freestyle-и. И той си е рапър, който си е рапър Рапър, въпреки, че има някои по-комерсиални песни. Той си е рапър. И се кефя, че си се облича рапърски. Той не ходи с някакви лачени обувки… И дори да прави комерсиални парчета, гледа да се държи поне в рапа. То даже в backstage-a на BACK TO THE UNITY с него си правим freestyle. Аз съм бил водещ на 359 ХИП ХОП наградите и там половината са толкова спечени в backstage-a, защото те там отиват на театър, на представление, те не са със свои…

Иначе и аз леко хейтвам всички, които искат да пробият чрез някакви комерсиални шитове, но като погледнеш от друга страна, по този начин достигаш до повече фенове и те ти слушат и другите неща. Това нещо съм го казвал, не да тръгнеш да правиш пълен булшит, но да си рапираш. Когато получиш предложение от някого да направиш някоя песен и тя не е чак толкова гадна, ами направи я бе, НАПРАВИ Я. Тя е готина песен, какво като е с Белослава, например… щото много хора не я харесват. А песента й със Спенс до ден днешен се слуша, тогава много рапъри оплюха Спенс, заради тази песен. А тя още е хит и аз си я пея даже (пее). Това нещо хората трябва да го приемат.

Та, за F.O., той е точно на границата. От там нататък, след F.O. няма кого да поканим. Аз винаги съм искал да има контраст. Той вече на последните две BACK TO THE UNITY-та взема участие и хората му се кефят и избухват зверски.

На vol. 6 просто исках да го поканя. Защото знам от къде е започнал. От freestyle-те в студията на НОКАУТ в Бургас, цък, цък, лека, полека. После явно се е запознал с тези хора, започнал е да прави по-комерсиален рап, но има и доста твърди парчета. Лириката му също си е твърда. Не е прекалено лигава. Стабилна е. Тук, там има неща, които те изненадват. И то това е важното при MC-тата, да те изненадват. А и хората показаха… Ето, пак хората са виновни. В MIXTAPE му крещяха парчетата. Викам си няма начин на седмото да не го поканя. Съответно в Маймунарника също така реагираха. Ако хората го бяха оплюли нямаше да го каним. Това е напълно реално. Ние тук не подхождаме лично. Някои ни питат, защо не участва тоя, защо не участва оня – ами, защото този човек, не е направил една песен от 5 години. ФАРС защо да участват. Въпреки, че имам участие в тази група, супер… Яко е да пееш пред хиляда човека, ама заслужи си мястото на тази сцена! Направи две парчета. Ето, миналата година Бобаро изкара албум. Никой не го знае Бобаро, освен тия, които сме си от едно време. От новите никой него знае. Обаче си заслужи мястото там. Винаги съм си мислил, че трябва да се дава поле, защото така го виждат повече хора. И особено младите, като чуят някакъв нов артист, независимо дали е покрай концерт или друго нещо, те влизат в YOUTUBE, проверяват. Ето това ти е шанс да те слушат повече хора. Супер. Какво по-яко от това? Ебати якото. Ако имаше такова събитие, като бяхме млади, което да ме канят… АЗ ЩЯХ ДА ПИЩЯ ОТ КЕФ!

– Миналото лято, на vol.7, гръмнахме жестоко! Главната причина беше, че се случи ПОД НЕБЕТО, в Маймунарника. Гениално! Каква е историята там?

– Аз даже се чудя, защо още предишните години не го направихме там. Но с MIXTAPE сме си приятелски клуб, те винаги са ни помагали. Донякъде и развиха сцената като го направиха този клуб. И в един момент си викам… то на vol.6, 200 човека не можаха да влязат. При SOLD OUT LIVE 200 човека отвън. Те от клуба казаха, че няма други такива концерти. На едно от първите, vol.3, MIXTAPE тъкмо беше отворил и ние го разцепихме. Щеше да се пръсне по шевовете. Щеше да умре. Тъкмо се ражда и умира. Ха-ха, от тогава те не ме пускат, казват „няма другаде да го правиш“. ха-ха-ха

Иначе аз от много време исках в Маймунарника да го направим. Маймунарника е страшно място, сцена… В парка е. Кофти, че не може да се пее цялата нощ, но трябва да се съобразяваме. Все пак сме хора, не сме маймуни. А и Маймунарника е мястото, където съм организирал първото си парти, което ме стимулира да направя BACK TO THE UNITY и това доведе 10 години след това да направим vol.7 там и да има 1500 човека, фенове на българския рап, от цяла България на събитие без реклама по телевизия, радио и масмедии. Локално хип хоп събитие, което събира повече от всички други събития, на всички други рапъри. Изключвам безплатните концерти на COCA COLA, THE VOICE.. Ти знаеш ли, на мене ако ми дадат бюджет, да направя безплатен концерт… хо-хо

BACK TO THE UNITY vol.8 – DiS?

– О да, аз тях от много отдавна искам да ги поканя! Защото когато те правеха музика – 2007 сцепваха. И ние точно тогава разцепвахме с ФАРС. А и Сенсейката и NDOE ги познавам от първия момент, в който са ми подали микрофона на сцената. 2001 в Созопол. И Сенсейката от тогава си ми е от любимите  MC-та в България. Той просто има една такава бленда, която докосва някаква струна вътре в мен и ме кара да го слушам. Много ми е приятно да го слушам. И с DENYO така си паснаха и направиха страшен бум. Много хора тогава казваха, че песните им били много популистки, ха абе ти луд ли си? Страшни парчета! Дзверски! Дзверска музика, дзверска лирика, припеви, всичко, всичко. А и двамата имат интересни гласове.  Страшно! И аз много ги исках. Спомням си, че на предишното или на по-предишното BACK TO THE UNITY се опитах да ги поканя, ама DENYO нещо… и то само Сенсейката участваше. DENYO май го нямаше, изобщо май не беше в България. И тази година, викам „Моля те, Сенсейка, аре обеди го Деньо, гледам, че прави разни неща… Моля теее“ и той „Да бе! Ще говорим!“ и цак, цак, обажда се след 15 мин. и вика „ДЕНЬО СЕ НАВИ!“. Аз бях точно ей тук и си викам „Йес, копеле, ебати якото, това колко яко ще им влезе на феновете!!“ Това беше първото нещо, което си помислих, „колко яко ще им влезе на феновете“. Защото и аз съм им фен. И така. Ама аз този път нямаше да ги пусна да не участват… Нямаше как да стане. Щях да отида, да го хвана Деньо и да го докарам тук, в клетка. Щяха да пеят в две клетки! ха-ха-ха

– А ФАРС все пак няма ли да излязат?

– НЕ! 😀 (долна лъжа! Излязоха, за да изпълнят колаборацията си със SISTAH, след което изпяха Flying Minds  ДЪА)

Ех… Много жалко!

– Трябва да се стегнат, да запишат нещо ново!

– Да… но те имат и много добри стари. Като стана дума, да очакваме ли нещо ново от вас?

–  Дай боже! Със SOUTHWICK много искам нещо да направим. Много ни се бачка с тях, защото все пак са жива банда и е друго. А и те са фънкари, много се доближават до нас… Много бързо се докоснахме. За нула време влязохме в едни и същи релси. И на репетициите, на втората репетиция вече всички си знаеха к‘во, що. Вече след това единствените грешки са, че някой е забравил, че тук има пауза или еди кво си. Но толкова бързо сработване с жива банда не съм виждал. И те много се изкефиха. Викат „Всичко супер бързо стана. Вие си знаете текстовете, ние си свирим, так, так, так, вие усещате кога.. Става много яко…“ Та с тях искаме да правим нещо, ама ще е по-трудно. Защото това означава, че ще сме 9 човека. Те са 7 и ние двама…

– Супер, супер! Много яко ще стане. Чакаме. А какво да очакваме през лятото от B2TU?

– Лятото ще си бъдем в Маймунарника. Aма може да го направи началото на лятото, по-рано. За да можем да направим и едно на плажа, то ще е по-малко. Август месец. Още миналата година много хора се натискаха да го направим, но не бяхме готови. Сега тази година може да го направим някакво събитие под шапката на BACK TO THE UNITY, някакво по-голямо събитие на плажа… Що не на Градина, Смокиня… Според мен ще се разцепим. Да! Поне още едно BACK TO THE UNITY ще има и едно по-малко на морето.

– Благодаря ти за интервюто, Неги, мисля, че се получи много хубаво и изчерпателно! За финал би ли казал нещо на феновете?

– Евала на всички! Много се кефя! Да подкрепят рапеца, да си купуват албуми… да ходят на концерти и да си плащат входа. За кво ще прескачаш, братче? …тези пари дали отиват при mc-то, дали отиват в клуба, там разпределят се по някакъв начин по веригата но… За да го има, трябва да го направиш. Стига сте давали пари за патрончета и глупости… Купи си билет и отиди на ебати събитието. Ние, ако решим, ще отидем и ще го направим под моста без пари. Много искаме да го направим и ще го направим това нещо! Те му казват БОМБА. Това в Лондон го правят постоянно. Отиваме. Пускаме. Докато ни изгонят. На кого ще напишат акта? – На Сашо Рапа естествено! ха-ха-ха-ха… Шегата настана. Всички сме яки. Който няма кинти, да се обади, ще го вкараме без пари!

Вижте също и: