All Out DNB – Jungle Showcase със Spirit

All Out DNB – Jungle Showcase със Spirit

В петък бяхме на дръменбейс в истинския му суров джънгъл вид на още по-сурово като за такива събития място – The Laboratory Sofia, за което ще ви разкажем на прима виста. Ето, почна се, нà…

★All Out DNB Showcase★Special Guest::SPIRIT★ стартира сякаш плахо, но много бързо обстановката придоби очакван вид. За жалост обаче, типично като за у нас, Jungle-ът стана Massive едва към 1-2 след полунощ, така че много от масовите фенове, а в това число и ние, пропуснахме сетовете на Soulnd (опитай се да наваксаш пропуснатото с The Best Tracks You’ve Never Heard Before Vol. 20 или други в Mixcloud профила му – б.а.) и Hydrashock (ветеран на БГ ДнБ сцената, представящ крюто Digital Nightmarez, за който не намерихме почти нищо в нета, освен това интервю на колегите от Low Frequencies).

However… пристигнахме във Фабриката на ул. Владайска река 4 към 00:10 по време на сета на Sekev (един от най-сериозните DNB/Jungle промоутъри в Барселона, уважаван саунд техник и много добър DJ – според официалното инфо на ивента – б.а.) от лейбъла Jungle Jungle.

По това време вече в залата си имахме и две МС-та – доказалия се и на нашите ширини нашенец MC Primitiff, по-известен на някои и просто като Ники Вушев от Барселона и партитата на Teuf Kulture (но не само) и MC Stormy (Soundcloud) или Том Уайт от южен Лондон (понастоящем също живеещ в Барселона – б.а.) – MC и DJ с почти 20-годишен стаж, цепил с едни от най-популярните артисти в жанра (а и не само в него), без който партито нямаше да бъде същото (миналата година го нямаше на ★ Teuf Kulture Party ★ Special Guest::DIGITAL ★L).

В последвалите минути и часове звученето закономерно се втвърди, а тълпата – масовизира (дано има такава дума в родния ни език – б.а.). В лайнъп-а за вечерта хронологично последваха 01:00 – 02:00 SAM RAI и 02:00 – 03:00 PRIME BASSOUND, преди хедлайнерът, който явно всички чакаха – 03:00 – 04:30 (Легендата!) SPIRIT

Sam Rai (също от лейбъла Jungle Jungle) „идващ от ,,мръсния и престъпен‘‘ Южен Лондон. Сам е класически пример за това, че Jungle-ът се заражда в една груба и тъмна среда. Тук няма да чуете хепи холидей реге тракчета. Този човек е зад пулта вече повече от 20 години, като основното му стилово движение е по линията на класическия и тежък ,,Amen’’, с много умения и характер на миксиране.“
С респектиращата си колекция от винили, Sam Rai ни изненада, запали и закономерно отведе на едно уникално Jungle пътешествие. Така си беше, no doubt!

Лично ние, бидейки не такива разбирачи от DnB и Jungle движението (особено от по-ранните му периоди, особено на наша почва) се изкефихме сякаш най-много от сета на Prime Bassound (пристигащ „директно от остров Маргарита, Венецуела“, но понастоящем също пребиваващ в Барселона, Spain) и от него нататък (хе, разбира се, и от сета на легендарния Spirit). Стилът на Prime Bassound ценителите определят като „златната граница между Neuro, Liquid и Deep“, а вчера конкретно чухме една “по-скоро ню скуул селекция с много ексклузивни и неиздавани тракове”. Сверете си часовниците за пропуснатото с този промо микс. Кратък видео тийзър от сета на Promo Bassound може да бъде видян  – ТУК (заедно с MC Stormy) и ТУК (заедно с MC Primitiff).

Естествено, вечерта продължи със сета на така дългоочаквания Spirit – също от Phantom Audio (които реално са Spirit и миналогодишния гост Digital). За Spirit знаем, че е издал не малко рилийзи за легендарни лейбъли като Metalheadz, C.I.A., Renegade Hardware, Function, а също така е и основател на лейбъла Inneractive. Селекцията на Spirit логично бе главозамайваща, както се чувствахме и ние самите по това време (03:00 – 04:30). Звукът бе плътен, суров и джънгъл-истичен, ако може да се изразим така… А какво беше по-късно – откровено ни се губи.

Тук е мястото да вдигнем една наздравица и за последвалия в програмата (04:30 – 05:30) Refold, който имаше рожден ден. Наздраве… и до там.

Програмата според официалния лайнъп е продължила с 05:30 – 06:30 Funk Aesthetics, които със сигурност са изпочупили естетически ушичките, главичките и краченцата на останалите до края БАСС-маняци, за което ние няма как да знаем, не-бидейки такива.

Чао прЕатели и до нови срещи и не гасете огъня в душите си (той ни е нужен, за да запалим Babylon – б.а.).

И не забравяй да слушаш DJAMBORE.COM по радио Реакция, този понеделник, 25.09.2017 г., за да чуеш бардът на народа Surmata HARRY + пичовете, зад изминалото наскоро ★All Out DNB Showcase★Special Guest::SPIRIT★ DnB + джънгъл парти – Prime Bassound [VE], Chawer [MX] и MC Primitiff [BG/ES]

 

 

Вижте също и: