Alex Clare винаги е too close

Alex Clare винаги е too close

Рижава брада, забита в микрофон. Мощен глас. Победоносен някак. Шапка и висящи връвчици от колана. Alex Clare подчертава своя еврейски произход артистично, а от двете му страни са китарист и барабанист, които нажежават еклектиката, пропила се в Sofia Live Club.

снимки: YoYo

Изпружил съм се най-отпред и сетивата ми са напълно задоволени. Изпуснах изпълнението на Alex Clare на SZIGET 2013, но бях сигурен, че ще мога да чуя на живо Too Close някой друг път… А тогава бях толкова близо.

Та, концертът в София започва почти преди да стигна до клуба. Скупчилите се хора вътре излъчват топлина, но са с добра хигиена, както приятелката ми отбелязва. Alex Clare и компания демонстрират уменията си да зарибяват разнообразни раци и риби наоколо като обещават, че ще сме Up All Night. Силно начало и бърза прелюдия към Never Let You Go, What You Need и Relax.

Прозрачните светлини не се успокояват, а скачат върху влюбени лица, кое (влюбено) в музиката, кое в косите пред него, кое и в двете. Усеща се уютно и спокойно, въпреки че гласът на Alex Clare звучи повече възторжено и силно, отколкото напевно-романтично. Разпознавам любима песен – Treading Waters. Наоколо – телефони up, погледи заекранени, ръце в четириъгълна форма. Формат. До мен клипчетата дори се преглеждат и се правят, въпреки че Alex Clare моли околните да спрат телефоните си за момент. За неговия момент. Този, в който ще изпее песента, променила живота му. Вече сме Too Close.

СТИГНАХМЕ. ПЕЕМ. ИЗКАРВАМЕ ОТ СЕБЕ СИ, ТОВА КОЕТО ЧАКАМЕ.

Пречистен духовно и мисловно, влизам в нова фаза. Тази на акустичното изпълнение на самия Alex Clare. Той пее – ние пеем. Моментът, в който всички се обединяваме около And we’re just chasing sparks, за мен е по-различен. Приятелката ми пее „чеши Спас“… 🙂 И така продължавам да виждам как Alex Clare пръска енергия наоколо, а всеки я приема различно. И както той обеща – ще дочакам още един негов концерт тук, в София.

Дотогава… чешем Спас. 🙂

Вижте също и: