A ROCKUMENTARY RECORD

Casuak Threesome

A ROCKUMENTARY RECORD

A ROCKUMENTARY (26.12.14 в Mixtape 5) беше един от най-добрите алтернативни рок концерти, който ми помогна да простя на съдбата, че О’Шипка вече повече от 10 години е единствено пицария. Алтернативен рок концерт звучи, сякаш го казва някакъв тийнейджър. Е, точно така се чувствам! Супер! Изключително приятна изненада. Поради глупост не бях ходил на концерт на нито една от бандите, изключая P.I.F. Ето кои хора ме зарадваха толкова по ред на номерата:

Tube Hedzzz – Ангел (китарa, вокал), Еко (бас) и Росен (барабани). Китара, бас и барабани са необходимият минимум, както и всичко, от което има нужда добрият рок ен рол – особено, когато тези момчета хванат тези инструменти (а не като мен – и китарата на прощъпулника).

Всеки знае кой е Еко и как се кефи докато свири – нещото, което прави най-добре! Ангел пее чудесно и на български, и на английски (както става ясно и по-долу, на всички тези групи им отива и родния, и английския и никой от вокалите не казва „Цайм“ по оня скапан академичен начин, по който достатъчно певци в България напразно са убедени, че ще спечелят „Евровизия.). Да не забравяме, че Росен е велик барабанист!

Та така, можете да си купите първия албум на Тube Hedzzz от „Дюкян Меломан“, а вижте как добре се получава, че ще издават и втори! Със сигурност всички отиваме да ги чуем на живо (клатя пръстче)!

Jin Monic са Николай, Ивайло, Боян, Джокича и Георги, освен това са су-у-упер яки! Ясно е защо ги сравняват с банди като QOTSA, но не е напълно наложително. Уникален авторски стил! Бих отишъл при Насо Русков, за да му подаря тяхна тениска, но съм сигурен, че си има. Де да знам, чуйте ги в YouTube (веднага!) и се поуспокойте за българската сцена. Аз лично се замислих дали да не си сменя пола, за да им стана групи, но кому е нужно като мога просто да си бръмча най-отпред по концертите и толкоз. (В крайна сметка…)

PREVIEW RGB Poster RockumentaryЕто ги и Casual Threesome! Иван – вокал/соло китара, Николай (Никеца) – вокал/бас и Тодор – барабани. Рок Ен Рол! Как може да не съм ходил на концерт досега – проклинам се, приемам глупостта си, подскачам и целувам земята по собствено желание. Освен всичко готвят клип! Може да чуете сингъла им „No Relief” в нета и ще го направите! Стискаме палци да издадат албум скоро. За следващата година желая на всички да виждаме и повече хора с тениски на Casual Threesome, защото логото ме кефи, а бандата още повече!

P.I.F.! Какво още повече? Не са се променили изобщо и толкова с кеф свирят, и то пък им се отдава чудесно, и толкова ти е добре да слушаш на живо музиката, с която си израснал, че направо… Новият сингъл „Дуел“ си звучи като добрия стар P.I.F. и си мисля, че малко групи се запазиха същите. Tова винаги носи един уют, особено за носталгици като мен, които израснаха пред доста стабилна алтернативна българска сцена. Но, както става ясно, няма нужда да се разнежваме за О’Миналото, защото нещата вървят добре. 2015 излиза новият албум на P.I.F. – добре ли е?

Да ви издам ли една тайна? Ще ви издам! Такова нечовешко чудо по Коледа не ми се беше случвало отдавна и въобще не преувеличавам.

Единственият лек недостатък на концерта? Бая хора си седяха на столовете, все едно са в „Зала България“. Нищо против залата и България, но на мен и тялом, и духом би ми дошло в повече да седя мирно на такъв концерт. Най-малкото от уважение, де да знам… Пожелавам на всички да са още по-напред през следващата 2015 г.! (Даже и на тези без тениски на Тube Hedzzz, Jin Monic, Casual Threesome и разбира се P.I.F.)

И последно – цялото име на събитието е „A ROCKUMENTARY part 1“! Предлагам ви да се абонирате за всичките part-и със специалните pass – карти, които ще предложа на организаторите да направят веднага. И следващия път – елате повече! \m/

Jin Monic – Esus
[media link=https://www.youtube.com/watch?v=YDyZ2DachQo]

Вижте също и: