Детски уикенд с корейски изкуства по време на Дома Арт Фест

Детски уикенд с корейски изкуства по време на Дома Арт Фест

Детски уикенд с игри и забавления от Южна Корея по повод Деня на детето.

Специален акцент в програмата на фестивала за съвременно изкуство от Южна Корея – Дома Арт Фест „Пулсът на Южна Корея“ е детски уикенд, посветен на изкуства и забавления от Южна Корея за най-малките.

В дните 1-ви и 2-ри юни аниматори от Дома Арт Фест ще учат децата как да сгъват оригами, да правят корейски маски и ветрила, да изписват имената си с калиграфия и да играят на типични корейски игри. Децата ще могат да видят и красивата корейска анимация „Моята приятелка Мери“. Филмът ще бъде озвучен на живо със симултанен дублаж от любима българска куклена актриса.

Специална работилничка по анимация ще учи малките как от сгънати хартийки, пластелин и изрезки да направят свое собствено филмче. Радост Нейкова, специалист по анимация, ще очакава децата, навършили 7 години на 1-ви юни от 14 ч. във Фабрика 126 с ножичка и молив в ръка, като преди това обаче се запишат до 27-ми май на info@domaartfest.com и изпратят снимка на своя рисунка. Радост ще обработи филмчето на всяко дете и ще му го подари на индивидуално CD, придружено с личен сертификат от името на фондация Дома Арт. 20 деца ще могат да участват в това занимание.

За момчетата, организаторите са подготвили специален „геймърски“ кът, където ще могат да се играят целодневно любимите на всички корейски деца компютърни игри.

 Всички събития са с вход свободен, а за децата е осигурен здравословен обяд от Harmonica.

Повече информация за детския уикенд ще намерите тук:

http://www.domaartfest.com/program.

За записвания за работилницата по анимация до 27-ми май тук: info@domaartfest.com

Този детски уикенд е част от фестивала за съвременно изкуство от Южна Корея Дома арт фест. Фествалът се провежда в датите 30-ти май – 09-ти юни в четирите локации: Национална художествена галерия, Национална художествена академия, Vivacom Art Hall и Fabrica 126.

Следете фестивалната програма на http://www.domaartfest.com/program и

facebook.com/DomaArtFestival.

Детски уикенд Дома Арт Фест

 

Вижте също и: