Да избухнем петъчно с Реакция и Гуча

Regeneracia

Да избухнем петъчно с Реакция и Гуча

Само някой да е посмял да се оплаче, че няма какво да прави в петък или събота вечер в столицата ни, че навсякъде е скука и едно и също! Лично ще дойда с лека танцова стъпка да му задвратосам един!

SoregashiКато член на DJambore.com екипа и този петък се чувствах като хлебарка при светването на лампите и със сигурност не знаех накъде първо да тичам. Все пак реших първо да навестя партито в Тънка червена линия на колегите от студентското радио „Реакция“, които така мило са ни предоставили част от ефирното си време, за да се изявяваме и ние от DJambore. Събитието не само се очертаваше обещаващо с всички подбрани диджеи – Selector LazyFace, DJ Onzy (Лъчо от Q-check), Soregashi (Hipster Business Weekly), Shaker Maker и Мартин Михайлов (Марто от Строежа), но и на практика си беше „разцепващо“. Раздвижиха ни във всякакви ритми, разходиха ни из музикалните жанрове, пуснаха ни любими групи като Arctic Monkeys и ни запознаха с неизвестни (поне за мен) страни и таланти на Snoop Dogg, разкрити в супер яката песничка My Medicine, която и до днес си тананикам.

След няколко часа танци и подскоци, реших, че вече е време да сменя атмосферата и както е изразът „Да се пратя в джаза“. В конкретния случай не беше точно джаз, а по-скоро етно, а самата втора спирка беше бар Blow и организираното там Гуча парти с много балканско звучене. На входа ме посрещна бесен ска ритъм и ентусиазиран грамадан, разкъсващ в изблик на радост тениската си. В допълнение на „шока“ последва и автентичен оркестър – с духови инструменти и тъпан. А за да е пълна балканската картинка хора, претендиращи да слушат метъл и рок, се радваха бясно на Bubamara. Разбира се, като за всяко подобно парти, имаше и хоро, което се запромъква из танцуващите и дори се опита да преодолее препятствието на стълбите и да продължи нагоре към изхода.

То не успя, но моите крачка не след дълго потеглиха натам. Все пак 5-6 часа танци стигат, а и се разходих за една вечер от Ямайка до Сърбия, пък после нека говорят, че е скучно в София.

Snoop Dogg ft. Willie Nelson – My Medicine

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=fWCa3GvbNUE]

Вижте също и: